Детоксикацията на организма от токсини и тежки метали е нещо задължително за всеки, който иска да се погрижи за здравето си.
Детоксикирането е процес, при който се подпомагат основните изчистващи органи на тялото. Това са черният дроб, кожата и дебелото черво. Поради съвременния начин на живот всички ние постоянно сме изложени на всякакви замърсители – от храната, която консумираме, през водата, която пием, до въздуха, който дишаме, средата, в която живеем, стресът и електромагнитното замърсяване от мобилните телефони и компютри, които са част от ежедневието ни. Всичко това прави организмът ни неспособен да се справи сам с вредните токсини, които се натрупват в него. За съжаление, няма как напълно да ограничим досега си с токсични вещества. Тъй като организмът постоянно трябва да се справя с тях, в един момент изчистващите му способности намаляват. Получават се натрупвания на токсини, които могат да бъдат изключително опасни за здравето ни. Детокс програмите, третират проблеми, причинени от митотоксини. Можете да изчистите организма си от натрупване на тежки метали. Можете да регулирате алкално-киселинния си баланс или да се избавите от натрупаните екологични токсини.

И ето как днес ДЕТОКСА не е пожелателен, а мъст. Той не само ни прави по-здрави, но и ни кара да се чувстваме по-добре и физически, и емоционални и психически.

Има много начини, по които може да се направи детокс- билки, специализирана клиника за детокс, лечебен глад.

През последните няколко години, наред с всички тези познати методи за пречистване на тялото се появи още един метод – йонна детоксикация, който привлича интереса на все повече хора заради по-лесната реализация и по-евтина версия на специализираните заведения.

Какво представлява йонното пречистване?

Пречистването с йони е високотехнологична система за детоксикация, която помага на организма да се справи с натрупаните от храната, замърсения въздух и вредните навици отровни вещества.
В основата на йонната терапия стои откритието на двама американски учени Маккинън и Агре, които считат, че токсините от тялото могат да бъдат извлечени, ако в него бъдат вкарани йони, които да се свържат с противоположните йони на вредните отпадъци.

Как действа йонният детокс?

Представете си, че сте брега на езеро или на морския плаж и се разхождате. Боси сте, вълните се блъскат и обливат краката ви, а вие се чувствате все по-добре и заредени с енергия. Дишате по-дълбоко и свободно, усмихвате се и настроението ви се оправя с всяка изминалата минута.

Едва ли сте си задавали въпроса защо се чувствате толкова добре край брега на морето или езерото, нали?

А всъщност вашето добро настроение и хармонията, която изпитвате се дължи на йонизирането на водните молекули на водата, които разбивайки се в краката ви извличат натрупаните в стъпалата ви токсини.

Краката и по-точно стъпалата на човек имат над 2000 пори, през които тялото ни се опитва да изхвърли вредните токсини, които са се натрупали в него.

Водата пък е съставена от атоми, които се делят на отрицателни йони и на положителни йони, а отрицателните йони са много полезни за организма ни.

Защо направихме малкото отклонение с морските вълни?

Защото принципът на действие на йонната детоксикация силно се доближава на действието на морските вълни върху краката ви.

Според учените, които са разработили метода, ако водната молекула се разбие на положителни и отрицателни йони, то това би могло да бъде използвано за възвръщане на енергийния баланс на тялото.

Как така?

Споменахме, че краката имат над 2000 пори. Ако стъпалата се поставят в съд с вода, свързан с електролит, който йонизира водата, то отрицателните йони могат да проникнат бързо през порите на стъпалата и да възстановят електролитния баланс на тялото на клетъчно ниво.

Едновременно с това тялото може да изхвърли по естествен начин вредните вещества натрупани в него и да възстанови и нормализира pH стойностите в него.

Как се извършва йонният детокс?

За да бъде извършена тази детоксикираща процедура е необходима професионална апаратура, която се свързва с тежките метали и токсините в тялото и да ги изтегли през порите на стъпалата.

Преминавайки през порите на краката, йоните „откриват” и се свързват с обратно заредените токсични частници, които са се натрупали в организма ни и ги извеждат извън тялото чрез осмоза.

Активните йони, които се създават с помощта на йонната детоксикация подобряват метаболитните процеси в организма, като допринасят за отстраняването на токсините в рамките на 48 часа.

Всички вредни и опасни за здравето вещества, метали, токсини напускат безопасно и по естествен начин тялото, без да се налага последваща рехабилитация на клетките на тялото.

Ползи от йонната детоксикация

Токсините и киселинните отпадъци, които се натрупват в телата ни оказват отрицателно въздействие върху всички органи и тъкани и ни носят само дискомфорт. Ключът към отстраняването на тези вредни вещества е да поддържаме нормални алкални нива, а това е нещо почти невъзможно.

Йонната детоксикация е в състояние да реши този проблем, тъй като благодарение на йонния детоксикатор само след една 30 минутна процедура на краката, милиони йони могат да проникнат във всяка наша клетка и да изтеглят всичко, което ни вреди.

Ефектът от детоксикацията с йони се усеща веднага след процедурата.

След провеждане на процедурата се забелязват следните ефекти:
- премахват се неприятните миризми от тялото;
- активизира се функцията на репродуктивната система;
работата на червата се нормализира;
- намалява емоционалната, психическата и физическата умора;
- дискомфортни състояния като подуване на корема и краката изчезват;
- подобряват се съня и циркулацията на кръвта;
имунната система се засилва;
- намаляват менструалните боли;
- холестеролът и кръвното налягане се нормализират;
- кожата възвръща еластичността и свежестта си.

За пълна детоксикация е необходимо да се извършат минимум 10 процедури пред един ден.
След това се правят поддържащи процедури веднъж на седмица или на две седмици.

Пакет от 10 процедури: 200 лв + включени добавка за детокс: Спирулина 100 таблетки.
https://wellnessplanet.bg/detoxlab