Често ние хората се средоточаваме в нещото, в което сме мотивирани да постигнем успех и влагаме по-голямата част от времето и енергията си в там. Ако това ни се случва, обаче, рискуваме да оставим другите аспекти в живота ни неразгърнати. Това е особено често срещано сред хора, постигащи високите резултати в работата си.
Някой някога е казал, "забързаното съзнание създава забързания свят." Периодично, трябва да спрем забързания свят и да се махнем за известно време от него. Никога не трябва да сме твърде заети, за да се наслаждаваме на дейности, които ни доставят удоволствие и които жадуват да бъдат разгърнати. Когато работа ни, ни консумира изцяло, в крайна сметка, това си има цена. Не намеквам, че не трябва да обичаме това, което правим и да отделяме качествено време за работата си. Проблемът възниква, когато тя пречи и нарушава другата част в живота ни, като здраве, свобода, смелост, духовност, красота, доброта, богатство, свободно време за семейството или хоби и т.н. Тези ценности трябва да бъдат изпитани и изразени. Пренебрегването им твърде дълго може да доведе само до нещастие, независимо от това колко престижната е професията ни, колко пари правим или колко успешни мислиме, че сме.
По-хармонични и щастливи ще ни направятследните основни съставки:
Качествено време със семейството. 
Качествена почивка- почивка без телефони, имейли и компютри. 
Време за хобито ни, което ни прави по щастливи, по-духовно извисени, по-полезни за хората около нас. 
Хванати в капана на работата, борейки се за успех, твърде лесно игнорираме тези съставки в живота, наличието на всяка от които е незаменима част от пъзелът Щастие. Най-големият парадоск е, че през по-голямата част от времето ние осъзнаване дисбаланса и липсата на някоя от съставките на щастието, и след това взимаме решения за връщане в съвършенството и нареждането на пъзела.
Подхранвате ли артистичните си наклонности или хобита или сте загубили пътя към успеха? Ами семейството ви? „Тя или той знае колко много я/го обичам. Ще прекарваме повече време заедно, когато нещата се успокоят на работа“. Или малкото ти момче или момиче казва: "Хей, Погледни ме! Нистина ли внимаваш, или мислиш какво трябва да се направи утре в офиса?
Необходимо е да умеем да се измъкваме от шума и суетата на всекидневния ни живот и да почувстваме радостта и простотата, които животът предлага.
Повече от наясно съм, че има много хора, които намират голямо удовлетворение в професиите си. Моята професия - да помагам на хората да настроят гледната си точка за да намерят пътя към успеха и щастието, за мое щастие ме кара да съм й духовно удовлетворена. Въпреки това, намирам време и за семейството ми и за тоава да съм сама само със себе си (без телефони, имейли и камери), за да мога да чуя мислите си по-добре.
Разберете, че не ви агитирам да игнорирате професионалните си цели, успехи и отговорности. Те също са решаващи за това да сте удовлетворени и щастливи. Знам много добре, че нашите професионални цели и отговорности доста често изискват саможертва, всеотдайност и безброй часове извънреден труд. Просто ви моля да не пренебрегвате други аспекти, които също ви изпълват и са важни за да наредите пъзелът си, наречен ЩАСТИЕ. Този пъзел се изразява в УМЕНИЕТО ДА БАЛАНСИРАМЕ. 
♻️https://www.wellnessplanet.bg/
♻️https://www.linkedin.com/in/wellnessplanetbg/
♻️https://www.instagram.com/wellnessplanet.bg/