Защо има заменими и незаменими #аминокисилини?
https://wellnessplanet.bg/ДОБАВКИЗАЗДРАВЕ/АМИНОКИСИЛИНИ
Ако приемем, че на организма са му необходими само 20 от всички познати до момента, то 12 от тях тялото си ги изработва самостоятелно и те всъщност влизат в категорията заменими. Останалите 8, които организма не е способен да изработва самостоятелно, се набавят чрез различните храни, които поемаме - те се наричат незаменими.

Към заменимите влизат: аргинин, глутамин, глицин, карнитин, таурин.
Към незаменимите принадлежат: BCAA, лизин, метионин, треонин, триптофан, левцин.

Какво представлява L-Cysteine (Цистеин)
#Cysteine е #заменима #аминокиселина, която се съдържа в протеина бета-кератин, който е основен структурен елемент за формирането на косата, ноктите и кожата.
- Цистеинът стабилизира структурата на този важен протеин и подпомага за формирането на колаген, който е ключов за здравето и еластичността на кожата, косата и ноктите.

- Cysteine е необходим за формирането на аминокиселината Таурин (Taurine) и е важен компонент за формирането на мощния антиоксидант Глутатион (Glutathione).
- Cysteine подпомага детоксификацията на тялото от вредни токсини.
- Цистеинът защитава мозъка и черния дроб от разрушителното действие на алкохол, цигари и др.
- Цистеинът подобрява структурата на лигавицата на стомаха и тънките черва, което подкрепя храносмилателната система срещу вредните въздействия от приема на различни лекарства (аспирин и др.)
- Цистеин е особено важен за метаболизма на различни биохимични съединения.
Това включва Коензим-А, Биотин, Липоева киселина и Глутатион. Cysteine е добре да се комбинира със Селен (Selenium), витамин B-6 и витамин Е за максимална ефективност.
- Цистеинът е отличен суплемент за постигането и поддържането на красива и еластична коса, гладка и здрава кожа, както и здрави нокти.

N-Acetyl L-Cysteine е хранителна добавка със съдържание на N - ацетил цистеин, която осигурява подкрепа за цялостното здраве. Тя подпомага естествените защитни сили на организма, подпомага процесите на детоксикация и възстановяване и поддържа здравето на черния дроб.

#N - ацетил цистеин (NAC) е производно на аминокиселината L – цистеин, която участва с синтеза на протеини и оказва ценна антиоксидантна подкрепа.
- Той подпомага детоксикацията на организма, защитава здравето на черния дроб и е особено полезен при третиране на болести на дихателните пътища.
- NAC участва в синтеза на глутатион, най-важният вътреклетъчен антиоксидант и детоксикатор в тялото.
- Той защитава клетките от вредното влияния на свободните радикали.
- Освен това, той съдейства за отстраняване на тежките метали като олово, живак и арсен се от организма.
- Редовният прием на N - ацетил цистеин се свързва с повишено производтсво на цинка и други важни минерали.
- NAC стимулира имунната система, неутрализира инфекциите и ускорява възстановителните процеси.
- Тази съставка се използва успешнп за лечение на грип и бронхит, като облекчава симптомите на хронични възпаления на дихателните пътища.

Начин на употреба: Една таблетка 1-3 пъти дневно.
60cap / 21,00 BGN / достатъчни за един месец за цялостна красота.

https://wellnessplanet.bg/ДОБАВКИЗАЗДРАВЕ/АМИНОКИСИЛИНИ
https://wellnessplanet.bg/index.php…