☺️????????Настъпва лятото, а с обездвижването сме качили килца. Все повече потребители се обръщат към помощта на фетбърнърите, за да се справят с излишните и нежелани мазнини. Основният избор за продукт винаги е бил измежду L-карнитин, комбинирани липотропни фетбърнъри или термогеници.

????????????От всички варианти термогениците са най-ефективните продукти за горене на мазнини. Но за да бъде един термогенен бърнър максимално ефективен, трябва да се съобразяваме със здровословното състояние на организма, индивидуалната толерантност към стимуланти, ефективните дози и подходящите комбинации между отделните термогеници и други хранителни добавки.

Tepмoгeннитe Фeт бъpнъpи ca xpaнитeлни дoбaвĸи, cтимyлиpaщи мeтaбoлизмa нa cпopтyвaщитe c цeл пo-eфeĸтивнo изгapянe нa ĸaлopии. Xapaĸтepнo зa тяx e, чe пoвишaвaт тeлecнaтa тeмпepaтypa нa чoвeĸa, увеличават енергията, yлecнят изгapянeтo нa мaзнини.

????Синефрин ????

Един от основните термогеници. Съдържа се във високи концентрации в екстракт от горчив портокал (Citrus aurantium). Синефринът въздейства върху бета-рецепторите и регулира отделянето на адреналин, домапин и норадреналин. Ефектът му е сходен на ефедрина, макар и да въздейства в по-малка степен. Предимствата на синефрина пред ефедрина са по-малкото странични ефекти и легалният му статус на пазара. Екстрактът от горчив портокал съдържа флавоноиди като нарингин и хеспередин, които допълнително въздействат върху метаболизма и потискат ензимите, които ускоряват метаболизирането на някои термогенни съставки.

????Кофеин????
Кофеинът не е просто силен стимулант, но и една от най-доказаните съставки за горене на мазнини. В случая препоръчваме да се използва чист и изолиран кофеин, чието действие е доказано, в сравнение с алтернативни източници на кофеин като гуарана и йерба мате. Кофеинът има двойно действие, защото притежава силен термогенен ефект, но също така стимулира и отделянето на мастни клетки от триглицеридите.
????Йохимбин????
Йохимбинът е една от най-ефективните добавки за горене на мазнини, но към него трябва да се посяга и с повишено внимание. Йохимбинът може да се открие под формата на екстракт от кора и хидрохлорид. Йохимбин HCL са препоръчва като по-ефективен вариант за горене на мазнини. Йохимбинът потиска алфа-рецепторите, които са отговорни за натрупването на мазнини в "проблемните" области. Това го прави особено подходящ за горене на мазнини в областта на корема при мъже и в областта на глутеуса и задните бедра при жени.

☺️За тези, които се превъзбуждат прекалено силно от кофеин, аминокиселината L-теанин е чудесно допълнение, защото удължава продължителността на действието на кофеина, но премахва излишната превъзбуда.

☺️Зеленият чай и по-скоро неговите катехини могат да засилват действието на термогеници като кофеин и бета-агонисти като синефрин и ефедрин. Самите катехини увеличават полуживота на адреналина и норадреналина.

????Примерни схеми за отделните съставки ще изглеждат така:
Сутрин, на гладно:
Синефрин:
2 пъти х 10-20 мг за първите 6 дни;
2 пъти х 30-40 мг до 2 месеца;
Йохимбин:
2 пъти х 2.5-3 мг за първите 6 дни;
2 пъти х 5-10 мг до 1 месец;
Кофеин:
2 пъти х 100 мг за първите 7-14 дни;
2 пъти х 200-400 мг за 14-21 дни;

????Икономични опаковки:

Синефрин:
https://wellnessplanet.bg/ОТСЛАБВАНЕ/ИЗГАРЯНЕНАМАЗНИНИ…

Йохимбе:
https://wellnessplanet.bg/ОТСЛАБВАНЕ?product_id=348

Кофеин:
https://wellnessplanet.bg/ОТСЛАБВАНЕ?product_id=344

Зелено кафе:
https://wellnessplanet.bg/ОТСЛАБВАНЕ/ИЗГАРЯНЕНАМАЗНИНИ…

Л-теанин:
https://wellnessplanet.bg/index.php…

????В следващата статия ще разгледаме липотропните фетбърнери и за кого са подходящи те.