Menu
Your Cart

ЗДРАВОСЛОВЕН СНАКС ОТ МЕСО

ЗДРАВОСЛОВЕН СНАКС ОТ МЕСО
В  днешно време джърки е изключително популярен снакс от месо. В САЩ,  Великобритания, Австралия и Нова Зеландия джърки може да се намери във  всеки квартален магазин, а в супермаркетите и бензиностанциите има  десетки марки и огромно разнообразие. Често се срещат специализирани  магазини само за джърки, в които се продават бутикови сортове и  екстравагантни вкусове. Но откъде е тръгнало всичко?…
Джърки /Jerky/ произлиза от думата "Ch'arki" - име, произхождащо от кечуаския език или езика на инките.
Джърки /Jerky/ произлиза от думата "Ch'arki" - име, произхождащо от кечуаския език или езика на инките. "Ch'arki"  буквално се превежда  "сушено месо". Преди столетия, откриването на  джърки позволило на хората и да имат дълготраен и хранителен източник на  хранене, който лесно се взема при дълги пътуванията. Някои казват, че  древните инки са го създали около 15-ти  век, други са убедени, че коренното население на Северна Америка са  направили първото джърки още преди хилядолетия. Вероятно няма да  разберем истината, но е сигурно, че рецептата се е запазила почти  непроменена до наши дни.
Когато първите европейци пристигнали в  Новия свят, те установили, че местните жители правят       изненадващо  вкусни продукти от сушено месо, които запазвали своята трайност  необичайно дълго. Веднага това питателно и вкусно месо станало неотлъчна  част от запасите им, по време на дългите мисии и преходи. Местните  племена научили заселниците на тънкостите при избора и филетирането на  месото, а по-късно споделили с тях целия процес на приготвяне и  вариациите на подправките. Европейските заселници усвоили рецептите и  джъркито станало тяхна основна храна поради високата хранителна  стойност, дългата трайност и страхотният вкус.
Джърки  става най-ценната и популярна храна за авантюристите заселващи Северна  Америка
Джърки  става най-ценната и популярна храна за авантюристите заселващи Северна  Америка. По време на завладяването на Дивия запад, търговците и  изследователите осъзнали, че джърки е основен източник на енергия и  здраве, докато пътували до нови, отдалечени райони. Отначало джърки се  правело предимно от биволско и телешко месо, но поради огромната  популярност и необходимостта от разнообразяване, започнало да се появява  джърки от дивеч, птици, а вече и от риба. Днес милиони хора по света  вече се радват на различни видове джърки.


 

ЗДРАВОСЛОВЕН СНАКС ОТ ИЗСУШЕНА СЬОМГА С ЗДРАВОСЛОВЕН СНАКС ОТ ИЗСУШЕНА СЬОМГА С
Нов
30 гр.с удобни за хранене пръчици във всяка опаковВ  днешно време джърки е изключително популярен снакс от месо. В САЩ,  Великобритания, Австралия и Нова Зеландия джърки може да се намери във  всеки квартален магазин, а в супермаркетите и бензиностанциите има  десетки марки и огр..
4.50лв.
без ДДС:4.50лв.
Снакс от риба / Сьомга Чили Снакс от риба / Сьомга Чили
Нов
30 гр.с удобни за хранене пръчици във всяка опаковка..
4.50лв.
без ДДС:4.50лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)